Sommerfuglen

Sommerfuglens sommerskole 2017
13. juni – 22. juni

For andet år i træk holder Sommerfuglen sommerskole, hvor du får mulighed for at deltage i en eller flere af de spændende workshops og foredrag. Vi får besøg af nogle af landets mest interessante strikkedesignere og undervisere, der alle har virkelig mange guldkorn at dele ud af. Programmet spænder vidt, fra små intensive teknikkurser over inspirerende designer-input til store kombinerede foredrag og workshops med tidens hotteste strikkere.
Vil du lære mere, blive overrasket og inspireret eller udvide dine strikkebekendtskaber, så er det i juni, du har muligheden for at hellige dig nogle gode aftener i strikkens tegn.
Vi glæder os til at se dig (-og måske dine veninder?).

Kærlig hilsen
Inga Walløe, Sommerfuglen

 

 
Kursusprogram 

Tirsdag den 13. juni: Sys Fredens, Strikketips
Onsdag den 14. juni: Trine Wohllebe, Mønster med drejede masker
Torsdag den 15. juni: Birgit Kønig, Strømper er IKKE kedelige
Torsdag den 15. juni: Sys Fredens, Vende- og Dominostrik
Mandag den 19. juni: Sommerfuglens personale, Strikkelounge
Tirsdag den 20. juni: Charlotte Kaae, Farver og mønsterstrik
Onsdag den 21. juni: Kristian Mathiesen, Strik med Westknit
Torsdag den 22. juni: Sys Fredens, Magic loop

 
Strikketips med Sys Fredens Strikketips

Hjemmestrikkede modeller bliver bare pænest, når man har helt styr på teknikkerne. Og hvis der er nogen, der kan sine teknikker, så er det Sys Fredens.

På workshoppen Strikketips, lære du helt grundlæggende teknikker: opslagning, ind- og udtagning, aflukning og sammensyning i både rib og glatstrik. Teknikker der er helt afgørende for at få et godt resultat af dine anstrengelser.

Tid: Tirsdag den 13 juni kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Strikketips
 
   
Mønstre med drejede masker Mønstre med drejede masker

Drejede masker udgør et vigtigt element i mønstertraditionerne inden for strik flere steder i Europa. De ses f.eks. både i stjernemønstrene på de gamle danske nattrøjer, i visse af mønstrene på irske og britiske fiskertrøjer samt i form af filigrane snoninger og viftemønstre på forskellige typer beklædning i regionen omkring Alperne.

Katrine Wohllebe, som vi kender fra bøgerne Sand og Nirvana, kommer til Sommerfuglen og laver en lille eksklusiv workshop for dig, der elsker lidt nørdede detaljer.

Følg også Katrine på Instagram på @goodlifeknitting

Tid: Onsdag den 14. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Mønstre med drejede masker
 
   
Strømper er ikke kedelige ved Birgit Kønig Strømper er IKKE kedelige

At dømme efter mængden af solgt strømpegarn bliver der strikket virkelig mange strømper rundt om i det ganske land. Til gengæld bliver mange af strømperne strikket efter den samme opskrift. Det skal der nu laves om på.

Birgit Kønig er specialist i strømper og teknikkerne bag de gode, anderledes og smukke strømper, og så kender hun historierne bag dem alle. Hun har designet ikke mindre end 300 forskellige strømpeopskrifter, og hun deler glad og gerne ud af sine erfaringer.

Du får som deltager på Strømper er IKKE kedelige et kompendium med opskrifter på forskellige hæle og tå-muligheder og på, hvordan de kan kombineres med forskellige opslagninger og mønstre.

Tid: Torsdag den 15. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Strømper er ikke kedelige
 
   
Vendestrik og dominostrik med Sys Fredens Vendestrik og dominostrik

Vendestrik og Domino er ikke vanskelige teknikker, men de kræver alligevel, at man bruger den rigtige løsning på det rigtige tidspunkt. Sys Fredens har viet denne workshop til, at du kan prøve de forskellige teknikker af.

Dominostrik er en sjov teknik, hvor små felter strikkes sammen løbende, så der aldrig arbejdes over særligt mange masker ad gangen, ligesom strikkeretningen kan skrifte fra felt til felt. En perfekt teknik hvis du holder af farver uden at ville strikke med jacquard (flere farver samtidig) eller gobelin (strik med små garndunder på bagsiden).

Tid: Torsdag den 15. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Vendestrik og Dominostrik
 
   
Strikkelounge Strikkelounge

Kom og mød de fantastisk dygtig og vidende piger fra butikken i et anderledes og afslappet miljø.

Vi vil i vores strikkelounge lægge vægt på hygge, samvær med andre strikkere, erfaringsudveksling, lidt godt at spise og drikke og så selvfølgelig gode råd og hjælp fra Sommerfuglens piger til dine strikkeudfordringer.

Derfor: Medbring dit strikketøj, så sørger vi for de perfekte rammer til Danmarks største og hyggeligste strikkeklub.

Tid: Mandag den 19. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Strikkelounge
 
   
Sæt farver på dit strik med Charlotte Kaae Sæt farver på dit strik
- og tag med ind i Charlotte Kaae’s farverige univers

Giv dig selv mulighed for at finde dine personlige farver, og sammensæt dem ud fra din æstetiske sans. Strik med farver du holder af, som klæder dig, og som du altid vender tilbage til, fordi de gør dig glad.

Uanset om du er farvetosset som strikkeren / bloggeren / designeren / underviseren Charlotte Kaae, eller om du er til de mere neutrale farver, er det her en workshop for dig, der gerne vil finde dine personlige farver og lære at kombinere dem i flerfarvet mønsterstrik. Charlotte hjælper dig med at tune ind på de farver, der matcher dig og til, hvordan du får en farve, du kan lide, men som ikke matcher dig, til at passe ind alligevel.

Lær Charlotte bedre at kende på Instagram @bykaae.

Tid tirsdag den 20. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Sæt farver på dit strik
 
   
Strik med westknit ved Kristian Mathiesen Strik med Westknit

Stephen West har længe fascineret med sine flotte sjaler og vilde farvesammensætninger. Men vidste du også, at han er et teknisk vidunder, der aldrig overlader noget til tilfældighederne i sine opskrifter?

Denne aften vil Stephens ven og kollega, Kristian Mathiesen vise sin kollektion af sjaler frem, fortælle om den eklektiske designer og hvad, det er, der gør ham så unik. Vi skal tale om farver, teksturer og det at turde kaste sig ud i vildskaben.
Kom gerne med egne Westknit kreationer, så vi kan inspirere hinanden. Sæt din aften af til garnterapi og kom hjem med farverige idéer til dit stash.

Vil du se mere til Kristian og hans strikkeunivers kan du på Instagram finde ham på @crave4it. Stephen West finder du som altid på @westknits.

Tid Onsdag den 21. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Strik med Westknit
 
   
Magic Loop Magic loop

Er du ikke vild med strømpepinde kan løsningen være at strikke med magic loop. Her bruger du en lang rundpind og trækker den overskydende wire ud som en løkke (loop) – heraf begrebet.

Teknikken er blevet utrolig populær, men mange har været tilbageholdende med at kaste sig ud i teknikken. På den her workshop vil den erfarne Sys Fredens vise dig, hvordan det gøres, så du bliver fortrolig med metoden bag magic loop.
Sys vil også vise, hvordan teknikken med fordel kan bruges, når der skal strikkes med flere farver samtidig.

Tid Torsdag den 22. juni 2017 kl 18.30 - 21.30

Læs mere og tilmeld dig Magic Loop
 
   
   
  Følg Sommerfuglen på Facebook og på Instagram
Se, hvad der sker i butikken netop nu og få de sidste varme nyheder.
                               
33 32 82 90
Man-tors 10 - 17.30, fre 10 - 18, lør 10 - 14
mail@sommerfuglen.dk
Svar indenfor 24 timer på hverdage
Sommerfuglen  |  Vandkunsten 3  | 1467 København K  |  CVR: 37 28 39 83
Ønsker du fremover ikke at modtage vores nyhedsbrev, så klik venligst her på afmeld nyhedsbrevet.